Vi komma, vi komma från pepparkakeland…

Hedvigs ”stooola” julgran ♥

Idag är det första advent och det är hög mysfaktor!
Det känns nästan juligare än själva julen…

Idag blev det utlovat pepparkaksbak med mina flickor!
Ena storebrodern åkte till sin mamma och andra storebrodern ligger i feber och pappan i familjen… ja, jag tror att han tyckte det var skönt att pepparkakorna var på plats i sin burk och plåtarna diskade då han kom hem…

Det visade sig att liten H från förra året utvecklat en stor talang för själva kavlandet.

Oj, vad hon kavlade!

Liten H kavlade på längden och hon kavlade på tvären!
Första svängen kavlande resulterade i en enorm julgran och jag undrade i mitt stilla sinne om vi verkligen skulle kunna övertyga lilla H om att faktiskt trycka ut små figurer i den fint utkavlade degen och därmed ”förstöra” hela julgranen. Det var dock inga problem för det var himla kul att trycka ut hjärtan, grisar, gubbar och gummor också! Tryckandet gick också bättre i år än förra året – om än att framsteget inte var lika påtagligt som i kavlandet.

Hedvig kikade noga hur storasyster gjorde då hon kavlade och tryckte. Smakade Ebba en liten bit deg överdrev lilla H lite och smakade en stor bit deg, en väldigt stor bit deg och många gånger deg i munnen blev det!

Storasyster och lillasyster kreerade också egna ”alster”.
Storasyster gjorde ett hjärta i hjärtat och lillasyster… tja… hon gjorde små ”kluttar” liksom…

Mycket deg i magen och mycket mjöl på näsan men vad mysigt vi hade då vi bakade och hörde julmusik i bakgrunden!

Plötsligt i år inser jag att lilla H kommer i håg våra traditioner!
Plötsligt i år inser jag att lilla H tycker att familjens traditioner är viktiga!

Det värmer så i hjärtat och som så många gånger förr tänker jag att hade jag vetat då, den 28 augusti 2004, vad jag vet idag, då hade jag inte fällt en tår… inte en enda…