Pyssel och hemlisar…

Grådag är det idag…

Med det menar jag inte att grådag är en tråkdag, tvärtom, vi har en trevlig mysig dag idag!

Regnet öste ner då vi vaknade men det kändes inte som om det gjorde något just idag. Vi fick sova relativt länge – allt är ju relativt eller hur? – Hedvigs pappa fick ligga kvar i sängen med tidningen medan lilla H och jag tände ljus och kröp upp i soffan; Hedvig med en kopp varm mjölk och jag med en kopp kaffe…
Ett härligt sätt att dra på frukosten en stund…

Regnet slutada ösa ner och vi har varit en sväng runt stan och letat braskamin, även en sväng in på Bauhaus som med liten H är ett äventyr i sig! Det finns många ställen att försvinna på på Bauhaus! Garderobssystem till exempel! De hade också en gigantisk julavdelning där det faktiskt var lite svårt att förstå att paketen under granen var tomma och inte ens ämnade för nyfiken liten H!

Mest av allt fastnade nog Hedvig för en fullkomligt gräslig, ganska stor, lysande vit isbjörn att ha i trädgården inför julen…
VAD har en isbjörn med julen att göra undrar jag?
Om Hedvig fick den för att hon tyckte den var vacker…?

 Nix!

12 995:- för en sanslös hysterisk lysande isbjörn… skulle inte tro det!

Hedvig plockade dock åt sig ett paket med olikfärgade paketsnören med tillhörande självhäftande rosetter och väl hemma började hemlisarna…

Det är ju Fars Dag i morgon och hemlisar är väldigt spännande! Nu vet lilla H vart paketen finns gömda och jag hoppas att hon håller på hemlisen tills i morgon.

Utöver de nu mycket vackra paketen kreerades en hel del tecknignar denna eftermiddag.

Pyssel är kul!

Det blev bara fyra teckningar den här gången. Den här gången skriver jag eftersom det lika gärna kan kreeras 14 teckningar på lika många minuter – de gångerna är det inte lika kul att pyssla! Gör man något gör man det ordentligt tycker jag, kvalitet framför kvantitet.

Idag var det kvalitet som var ledordet även för liten H!

Det blev en teckning till pappa och den skall hållas hemlig och gömd tills i morgon!
Det blev en teckning till mamma; ett hus, en sol och en liten Hedvig!
Det blev en teckning till Beatrice som är Ebbas och Ludvigs lillasyster hos deras pappa. Beatrice får ett skepp namngivet ”Bea”, skeppet har till och med segel!
Det blev en teckning till Thea som är Gustavs lillasyster hos hans mamma. (Rörig familj? Inte alls, bara sådär stor och modern ni vet…) Thea får ett hus, en sol och en rosa Hedvig!

Nu var det egentligen inte antalet teckningar eller vad teckningarna föreställer som fascinerar och överraskar mig utan något helt annat… Då vi ritat en stund och Hedvig har ritat just Hedvig på två teckningar ber hon om att få dem tillbaka och säger:

– Vänta! Mamma! Ja glömde en sak…

– Vad glömde du…?
säger jag och hoppades att hon inte skulle måla över allt det fina hon gjort, det händer nämligen och det är lite trist…

– Ja glömde måla lös-ögon på Hedvig!

Ja men så klart!
Hedvig har ju glasögon numer och dessa hade hon glömt av då hon ritade av sig själv!
Lilla kloka hjärtat, varken hon eller jag funderade över det…

Hur skulle liten H göra nu, funderade jag och tänkte att just glasögon har vi nog aldrig ”tränat” på att rita.
Hedvig tog helt sonika pennan igen och ritade en rund ring runt vardera ögat på båda teckningarna och sa:

– Så däl ja! Nu äl det lilla Hedvig ijallafall!