Äntligen kom hon!!!

Efterlängtade och högt älskade fantastiska moster kom på besök!!!

I fredags kom fantastiska moster som är Hedvigs absoluta favorit i alla kategorier!

Som lilla H hade väntat…
Som lilla H hade längtat…

På torsdagen var både längtan och väntan näst intill olidlig! Med stor iver bäddade Hedvig sängen fantastiska moster skulle få sova i och hon frågade mig säkert trettio gånger:

– Kommel Lena NU?

Och lika många gånger svarade jag:

– Lena kommer i morgon!

Lilla kloka H gjorde själv en förenkling för att få grepp om tiden och sade:

– Mamma, Hedvig sovel EN gång, sen vaknal jag, SEN kommel Lena!?

– Ja men precis! När du har sovit en gång till då är det fredag och då kommer Lena!

Fredag morgon kom liten H upp, yrvaken och tokrufsig i håret. Jag satte mig på huk precis som jag brukar göra och hon lutade huvudet mot min axel som hon brukar göra. Men istället för att säga som hon brukar:

– Go´mollon mamma, sovit hööönt?

så sade hon:

– Nu hal jag sovit, nu kommel Lena! Val äl Lena?!

Då först förstod jag att hennes egen förenkling av tidsbegreppet hade behövt en liten slutkläm ifrån mig!
Jag skulle naturligtvis ha förtydligat att det inte bara var att sova och vakna utan även att dagen skulle passera med dagis, komma hem, fredagsfixa lite, laga mat och SEN till middagen skulle ju fantastiska moster komma.
Jag blev istället så glad för hennes eget sätt att klura ut exakt när fantastiska moster skulle komma att jag glömde fullfölja resonemanget…

Ja ja, vi fick gå igenom det på morgonkvisten istället och Hedvig köpte mitt resonemang utan ledsamhet eller bryderi – puh!
Konflikter må vara hänt innan man går till dagis, men inte ledsamma tårar – de är tuffare att deala med, de gör så ont i hjärtat..

Sedan kom då fantastiska moster och hon fick minsann veta att hon levde! Oj vad Hedvig har ”kört” med henne! Lekt och lekt och lekt och lekt och jag förstår henne! Hon behöver inte ens tjata på sin fantastiska moster för att få leka, hon bara frågar helt snällt:

– Leeeena, skulla flåga dig du ville leka mitt lum..?

– Jättegärna!
svarar fantastiska mostern.

Fantastiska mostern hade en av sina hundvalpar med sig och det var knappt att han fick vara med för Hedvig men ja, med risk för att bli utan lek med fantastisk moster så var det i alla fall ok med lilla valpen.

Nu har helgen inte bara bestått av fantastiska mostern utan även av en heldag med pappa och Ludde i snön (då fantastiska moster och mamman smet på spa med andra fantastiska mostern och utomordentligt fantastiska mormor…). Lilla H har åkt pulka och byggt snögubbar för det vilda. Det var en tjej med rosenröda kinder som mötte oss då vi kom hem från spa – pulkabacks-spa för liten H kanske?

Jag tror att Hedvig summerar helgen som kanon och nu är väntan och längtan stor efter att få åka till fantastiska moster och fira jul. Den lilla detaljen att vi reser till Kanariöarna innan dess verkar inte fullt lika viktig…

– Hedvig flygel pissplan (flygplan) till Kanalöalna o solal o badal och SEN kommel ja hem och då åkel vi till LenaMoaLars!!!

Å´ andra sidan är Hedvig den av oss som är duktigast på att leva i nuet så Kanarieöarna blir nog jättekul när vi är där, om än att löftet om att åka till fantastiska moster i jul säkert måste upprepas…