Fotbollsträning kontra ridning

Igår var jag på fotbollsträning med liten H igen! Denna ”nya” aktivitet som trätt in i Hedvigs, och våra liv, under våren! Vilken skillnad på entusiasm jämfört med de två terminer vi envisades med att Hedvig skulle rida en gång i veckan! Ridning skall vara fantastiskt för balansen och lägg sedan till kontakten med djur, ja då skulle lyckan vara gjord trodde vi…

Icke… Hedvig var fantastiskt entusisatisk på väg till stallet och hon fick, med sina då ringa 95 cm, den allra sötaste minsta lilla hästen med en mankhöjd på 75 cm! Hedvig borstade, klappade och pussade på denna lilla häst. Själv hade jag ♥ i halsgropen varje gång och önskade att jag hade ett koppel mellan lilla H och mig så att jag med säkerhet kunde veta vart hon höll hus i stallet.

När allt pyssel med den lilla lilla hästen var klart var det dags att sitta upp!

– Vill inte… var Hedvigs stående kommentar! En kommentar som ofta kommer över hennes läppar…
– Joooo, det är ju kul, försökte jag ivrigt och ja, efter en stunds övertalning satt Hedvig upp på den lilla lilla hästen.

Vad händer??? Jo, 95 cm Hedvig tvärsomnar efter 4-5 minuter på hästryggen! Varenda gång! Hedvig har sovit i skritt, hon har sovit i trav, hon har sovit i paddocken och hon har sovit på långritt!!!

Vi kämpade på i två terminer innan vi insåg att vi nog var för tidigt på det här med ridning! Vi får helt enkelt se om Hedvig vill ta upp ridningen i framtiden eller ej… jag lär inte påminna henne eftersom jag mest var stressad i stallet.

Så dyker chansen med fotboll upp! I ett nystartat lag; SIF Allstar Knatte, för barn med funktionsnedsättning!
Vilken lycka! Hedvig är tokig i bollar och vårens fotbollsträning har verkligen varit ett lyft för henne! Måndagar, den gröna dagen, är numera en storfavorit! Härligt är att det inte är så noga på träningen! Vill ena laget ha tre målvakter är det helt ok! Lyckan hos spelarna är viktigare än regler vilket är kanon!

Hedvig, med sina numera 103 cm, är yngst och minst men helt klart en av de tuffaste på plan! Go girl! Givetvis kan man oroa sig för att ett hårt skott med läderkulan skall träffa liten H men ja, det känns lugnare och roligare än i stallet i alla fall…