Spindel-hannen eller Prinsessa? Det beror på humöret…

 

Lilla H är som jag tidigare nämnt en liten varelse med oerhörd vilja! Vi hejar på! Med vilja och envishet kommer man långt!

Hedvig älskar coola grejer, alltifrån gevär & pistoler, till Buzz Lightyear och Spindelmannen – eller Spindelhannen som hon säger.
Hedvig älskar också vackra saker, du vet, rosa toner, glitter, prinsessor – för att inte tala om prinsar!

Häromdagen åkte vi för att köpa sommarklänningar till lilla H. Hon är ganska kort och växer sakta varför jag snopet – och ganska nöjd – konstaterade att klänningarna hon haft i tre år nu var i kortaste laget. Väl inne i affären stegar hon rakt och bestämt in på pojkavdelningen, plockar en Spindel-hannen t-shirt med tillhörande keps, tittar bestämt på mig och säger:
– Den ille ja ha!!!
(vilket betyder Den vill jag ha)

Om jag köpte dem? Naturligtvis! Är så nöjd (oftast) över hennes bestämda åsikter och känner att varje gång att en känga ges till gamla fördomar som att barn (människor) med Downs syndrom bara är så nöjda, glada och passiva… Så är det inte!!!

Några dagar senare skulle vi åka till bästa vänner på besök över helgen och Hedvig var lika bestämd då; Spindel-hannenkläderna skulle hon ha på då hon reste till Max! Underbart var att hon dessutom fixade sig med halsband och armband med sidenrosor på, till Spindel-hannenkläderna… Det som är fint är fint liksom!

Då vi reste hem från vännerna fick lilla H av husets äldsta dotter en, i Hedvigs ögon, otroligt vacker klänning med prinsessor på!!! Hon satt med den i knät nästan hela vägen hem… 43 mil… Hedvig hade också av deras dotter fått en strandstol med prinsessor på så lyckan var total!

Tidigt nästa morgon kom hon upp, yrvaken och med håret på ända. Satte sig i prinsess-stolen, med den vackra klänningen i knät och sa:

– Mamma, sätt på barnkanalen tack, och fixa varm mjölk…