Tre-rätters i bamba…

Igår kväll åt vi 3-rätters middag i skolmatsalen!

Storasyster Ebbas klass hade anordnat en familjefest där föräldrar och syskon var välkomna att deltaga.
Vi betalade en summa per person för mat och servering och kvällen var mycket lyckad! Ett kul sätt att träffa lärare och föräldrar dessutom.

Vi välkomnades med glögg och liten H smaskade i sig russin för glatta livet! Russin som smakupplevelse är en nytt för i år för Hedvig! Tror att sommarens nya kompis Viktor har ett finger med i spelet – han har nämligen bjudit på russin och allt Viktor gör slår det mesta! Tidigare har lilla H mest ”lekt” med russin men nu smaskar hon som sagt i sig utan betänkligheter.

Julmust fanns det också!
Massor!

Ebba placerade strategiskt en 1 1/2 liters flaska julmust vid Hedvigs plats och jag vill lova att lilla fröken passade på… Sade jag eller pappa nej fanns det ju andra trevliga pappor att charma och be om lite mer…

Hedvig fastnar gärna för pappor!
Igår kväll likadant, hon fastnade för V:s pappa Lasse och skojade med honom mest hela kvällen. Tog kort på honom, kallade honom ”hördududu gubbe”, killade honom under hakan, kramade honom, kände om skägget var lika ”sticksigt” som pappa har ibland etc.

Tack Lasse för allt tålamod med lilla H!

Hedvig lånade förresten kameran och tog kort på allt möjligt i ”bamba”. På så sätt lyckades hon hålla sitt humör uppe trots att klockan egentligen hade blivit läggdags.

Vi serverades sedan en smarrig räktoast till förrätt, en underbar gryta med ugnsbakad potatis samt ugnsstekta grönsaker och till dessert en kladdig chokladkaka med grädde!

       

Vilken torsdagsmiddag!
Kan ännu inte bestämma mig för om det bästa var hur god själva maten var eller om det var att en helt vanlig torsdag få sätta sig ner vid dukat bord och bli uppassad och serverad…?
Jag tror nog på det senare…

För Hedvig var kvällens höjdpunkt helt klart när Lasse-pappan strax innan vi gick hem frågade om hon tycker om korv:

– Jaa, tyckel om kolv..

Så fick liten H av Lasse-pappan ett paket grillkorv och ett paket korvbröd – egentligen ämnat för eleverna som var personal under kvällen.

På väg hem från skolan höll hon benhårt i sitt korvpaket och stolt, mycket stolt kom Hedvig hem med sitt korvpaket och med sina korvbröd!

– Ja hal fått dem av en annan pappa… de äl min kolv…