Julafton hos ”LenaMoaLars”

Äntligen var vi då på plats hos högt älskade LenaMoaLars, långt in i de sörmländska skogarna…

Det är nästan så att jag tror att lilla H väntat lika mycket på att få åka hit som hon har väntat på själva tomten och klapparna han skulle ha med sig! Liten H:s önskelista har inför julen varit enorm och allra högst upp har ”hårda Buzz och hårda Woody” stått, tätt följda av ett ”hölövalhepp” (sjörövarskepp) med skattkista, sjörövare, kanoner och grejer. Hårda Buzz och hårda Woody är naturligtvis Buzz Lightyear och Woody ifrån Toy Story 3. Hedvig fick i somras en mjuk Buzz-docka och en mjuk Woody-docka men hon kom snabbt på att de inte kan prata och att mjuka Buzz ju inte har någon hjälm… En rymdjägare utan hjälm, ja men det går ju inte, det förstår ju varenda människa… eller…?

Väntan på tomten var lång naturligtvis men så kom han då äntligen och han hade såväl hölövalhepp som hårda Buzz och hårda Woody med sig! Total lycka! Efter att ha öppnat paketet med Buzz och Woody var liten H helt ointresserad av den enorma hög med paket som fanns kvar att öppna. På frågan om hon inte skulle öppna nästa paket svarade hon:

– Om en liten stund, jag måste leka först…

Så vi andra, tonåringar och vuxna, öppnade våra paket i lugn och ro och i tur och ordning medan Hedvig lekte med sin rymdjägare (med hjälm) och sin cowboy.

En lugn, skön julafton hos bästa LenaMoaLars har vi haft och vi är alla nöjda. Enda smolket i bägaren var att Ebba vaknade natten till julafton och var magsjuk! Ledsamt eftersom även hon längtat som en tok efter att få fira jul hos moster, morbror och kusin. Dock repade hon sig sakteliga under dagen och kunde i alla fall vara med då tomten kom, för visst vill alla träffa tomten vare sig man tror på honom eller inte…?!

Lilla H ställde ut en tallrik gröt till tomten på julaftonskväll och se, den var uppäten i morse!!! Lycklig är Hedvig för att tomten också har fått smaka gröt medan jag undrar om kanske någon katt hunnit före tomten…?

I väntan på…

         

… tomten!!!

      

         

    

Och här är de:

         
Lena                              Moa                                  Lars