Historien om den ”konstiga tjejen”…

Det hände sig en gång att liten H gjorde en fasansfull upptäckt hos sin äldre kompis Clara!

Den fasansfulla upptäckten var en ”konstig tjej” som befann sig i Claras bokhylla.
Den ”konstiga tjejen” hade ingen kropp men stora ögon och långt hår. Hår som var uppsatt med en mängd olika hårspännen och tofsar. Den ”konstiga tjejen” hade också otroligt mycket färg runt ögonen! Det var nog just färgen/kladdet som gjorde den allra mest fasansfull…

Det var smink och det var tusch på ögonlocken, runt hela ögonen och dessutom på stora delar av kinderna…

Då lilla H gjorde denna fasansfulla upptäckt kom hon rusande ut ur rummet, gallskrikandes och var verkligen totalt livrädd! Lilla hjärtat, vi försökte förklara att den ”konstiga tjejen” bara var en docka, en docka att sminka och frisera men nej, enligt Hedvig var det absolut ingen docka!

– Hal ingen klopp!! Äl ingen docka! Äl en konstig tjej…

Och rädslan, den höll i sig…

… och höll i sig…

I flera år höll den i sig!

Först i våras gick det att prata om den ”konstiga tjejen” utan att Hedvig blev rädd. Vi tittade på just en sådan i leksakskatalogen hela våren och rädslan hölls på avstånd samtidigt som lilla H ivrigt framhärdade att hon inte ville önska sig en sådan då hon fyllde sex år utan ville vänta tills hon ”ser lång ut” – vilket är Hedvigs egen omskrivning av begreppet ”när jag blir större”.

Så plötsligt när önskelistan till Tomten skulle skrivas tyckte Hedvig att hon såg så pass lång ut numer att hon kunde önska sig en ”konstig tjej”. Lite förvånad hjälpte jag till att klistra upp en bild på den”konstiga tjejen” på önskelistan till Tomten.

Mallig liten H har vi haft hela hösten som ”vågat” önska sig en ”konstig tjej”.
När julen så närmade sig säger lilla H en dag med förfäran i rösten:

– Mamma, ja måste ta min låsa Hallå Kitty telefon o skicka ett mess till Clala o flåga att den konstiga tjejen inte kan plata….

– Men, svarade jag, den kan inte prata, jag lovar!

Hedvig hon tryckte, blippade och ”skrev” på sin rosa Hello Kitty telefon och sade sedan i flera dagar att Clara inte hade svarat. Eftersom det faktiskt är svårt att få svar till en leksakstelefon sade jag att jag kunde skriva till Clara från min telefon och dubbelkolla att den ”konstiga tjejen” inte kan prata…

– Om konstig tjej kan plata mamma, då ville ja inte ha den…

Så fick jag då svar av fina Clara att den inte kan prata!

Hurra!!!

Så lilla H fortsatte att önska sig en ”konstig tjej” och hur det nu än är med Tomten så uppfyller han ju de flesta av små barns önskningar och så även denna gång.

Hedvig ”ser så lång ut” numer att hon inte alls är rädd för den ”konstiga tjejen! Hon kammar, borstar och sätter upp hårspännen för det vilda.

När vi nu reser till Clara för att fira nyår tillsammans med dem ville lilla H prompt ha med sin ”konstiga tjej” för att leka med Clara. Sagt och gjort, mitt bland all packning befinner sig nu även en ”konstig tjej”!

Sminket som hörde till…?

Nej, det har jag lagt undan för riktigt så lång ser inte lilla H ut ännu…