I nöd och lust..

Lilla H vill hemskt gärna gifta sig! Det vill väl alla små prinsar och prinsessor men som jag minns det med mina, idag tonåringar så ville de väldigt gärna gifta sig med just mig! Men inte liten H! Hon vill gifta sig med Lena, punkt slut. Lena är en av mina systrar och Hedvigs älskade moster, de boundade på något speciellt sätt första gången de sågs och boundingen blir bara starkare och starkare. Det är härligt att se, även om jag många gånger får se mig som helt utkonkurrerad. Kruxet är att Lena redan är gift med Lars och de har en fin dotter, Moa. Hedvig nämner hela familjen som LenaMoaLars i ett enda långt ord och hon älskar dem alla tre villkorslöst!

I sommar har det varit ett fasligt tjat om just detta att gifta sig med Lena och härom kvällen när jag nattade Hedvig gick dialogen:

– Mamma, jag måste gifta mig med Lena!

– Fast… Lena är ju redan gift med Lars…

– Ja, fast Lars kan vara med! Alla får vara med mamma! Jag gifter mig med LenaMoaLars!

– Ok… skall ni gifta er alla tre?

– Ja! Hedvig, Lena, Moa skall ha lååååååååång fin klänning och fina skor och Lars skall ha skjorta, slips och skor!

– Jaha, men skall du flytta till dem sedan då?

– Neeej, jag skall inte flytta, jag skall sova hos mamma…

– Puh, vad bra! Får mamma och pappa komma och titta då när ni gifter er?

– Näpp!

– Inte?

– Nä, mamma måste fixa med datorn och pappa måste jobba. Ebba och Ludde får gifta sig i en annan kyrka…
(nu tror jag ju iofs inte att Ebba och Ludde vill gifta sig med varandra som tur är)

– Men mamma vill ju vara med och titta när du gifter dig…

– Nä… du får inte… Jag måste gifta mig med LenaMoaLars på onsdag kl åtta men jag flyttar inte, jag kommer hem.

– Vad bra, då bor du kvar här då…

– Nej! Jag gifter mig och sedan bor jag i eget hus!!!

– Eget hus?! Utan mamma och pappa?!

– Ja!

– Men längtar du inte efter oss då?

– Näpp!

– Ok.. men hur skall du göra på natten då? När du brukar komma in till mamma och pappa…

– Då tar jag en nyckel!

– Jaha… så att du kommer in i det här huset?

– Ja…

– Vad bra Hedvig, då kommer du bo nära mig när du gift dig då?

– Ja… Älskar dig mamma…