Finn din egen solsida…

Livet är svårt många gånger…

Det händer saker som påverkar oss, vi har alla olika packning i livets ryggsäck som påverkar oss såväl positivt som negativt. Livet är, tack och lov, föränderligt och vissa perioder i livet är lättare och vissa perioder är svårare. Det är väl det som är själva livet kanske; med- och motgångar…?

Yttre faktorer påverkar oss också i båda riktningarna. Det kan vara jobb eller brist på jobb, det kan vara människor i vår omgivning som får oss att må bra, eller inte, vi kan drabbas av saker vi inte kan påverka, etc …

Vår hälsa spelar en stor roll för hur vi mår, tror jag i alla fall. Att nära och kära mår bra är också viktigt. Med andra ord är det otroligt många faktorer som avgör om vi mår bra där vi står i livet eller om det känns ledsamt, tungt och besvärligt.

Inte bara Hedvig fann en ny vän i somras, även jag gjorde det! Ibland stöter man på människor som går rakt in i ens hjärta och dem skall man vara rädd om tror jag. De relationerna skall man vårda, de kan utvecklas till något oerhört positivt och givande för lång, lång tid framöver. Jag har några sådana speciella vänner i mitt hjärta och de betyder alla mycket, var och en på sitt sätt.

Min nya väninna T och jag har haft många och långa samtal om livet. Samtal som skett vid möten, som skett via sms och som skett via mail. Det är lika givande att upptäcka att någon tänker och resonerar som man själv gör som det är att få nytt perspektiv genom någon annans tankar och resonemang. Livet är komplext och inget man ventilerar och blir klok på sådär i en handvändning, det är nog inte ens meningen! Man blir nog aldrig klok på själva livet…

Var och en måste gå till sig själv och faktiskt försöka röna ut vad som gör just dig lycklig, vad som får dig att må bra och du får själv försöka komma dithän. Det är inte alltid lätt, ibland bromsas man av omgivningen och ibland av faktorer man faktiskt inte rår på.

T sade till mig vid ett av alla samtal:

– Du måste finna din egen solsida Jessica!

SolsidaSolsida… mmm….smaka på det ordet… Solsida är ett av de vackraste ord jag hört!

Ett ord som rymmer så mycket! För mig var det som att polletten trillade ner – äntligen! Visst vet jag att man i den mån det går måste försöka göra och leva efter ett sätt som får dig att må bra men att hitta sin egen solsida – det är något mer! Det gör man utan att trampa på sin omgivning. Det gör man för att man själv inte skall bli trampad på. Det gör man för att nå någon slags genuin inre harmoni… för att helt enkelt må bra!

Vad som är din solsida är förmodligen inte min och vice versa. Det är det fina med solsidan! Var och en måste finna sin egen solsida. Det kan säkert ta tid men jag tror – efter år av grubblerier – att det kan vara mödan värd! Min egen solsida har jag klart för mig, jag tar små steg dithän varje dag och det känns bra!

Så till er som läser detta:

Var rädd om dig och finn din egen solsida