Dagen D…

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år…

Den efterlängde 6-årsdagen infann sig till slut! Efter otroligt lång väntan men ändock..

Lilla H har en benägenhet att komma insläntrande till sin mamma och pappa varje natt, precis varje natt, så också natten till själva födelsedagen. Som alltid vaknade Hedvig tidigt och som alltid satte hon sig upp nästan innan hon vaknat och som alltid sa hon:

– Go´mollon mamma, sovit höönt?

Jag viskade att det hade jag, hade hon? Jo, hon hade sovit skönt och då viskade jag ett ”Grattis på födelsedagen…” till henne och det var som att trycka på en knapp med texten ”on” på. Liten H tittade en sekund på mig och sedan skrek hon:

– Jaaa! Mamma hyyynda dig! Väck Ebba, Ludde o Gustav!
Pappa!!! Kom då! Du ska hunga föl mig!!!

Sedan blev det bråttom tillbaka in i Hedvigs eget rum, ner i sängen, jag stoppade om henne och hon sade till mig att gå ut och stänga dörren för nu skulle hon minsann ligga där och vänta på att vi skulle komma och sjunga allihop!

Sagt och gjort, vi väckte syskonen, fixade frukostbrickan och ja, innan alla var uppe och på plats utanför dörren tror jag att tjugo minuter hade passerat men inifrån Hedvigs rum hördes inte ett pip! Så tog vi ton, öppnade dörren och där låg lilla H i sängen, händerna knäppta på täcket och hon låg still och bara småskrattade under hela födelsedagssången! Efter hurrandet satte hon sig blixtsnabbt upp i sängen och sedan skedde en paketöppning i raketfart vill jag lova! Där fanns ett efterlängtat DS, där fanns lika efterlängtade Spiderman-saker (inte så noga vad enligt önskelistan, bara det är någon ”sak” med Spiderman på), där fanns en också efterlängtad mikrofon och lite annat smått och gott!

Lyckan var total för stora lilla 6-åringen denna lördagsmorgon!