104 cm ilska…. Lilla H är som jag tid…

img_0530 (MMS)

104 cm ilska…. Lilla H är som jag tidigare nämnt en dam med otrolig vilja och ett himla humör. Liten som hon är, endast 104 cm lång/kort så är hon ett viljepaket i särklass! De senaste årens semestrar har till stor del varit dominerade av ilskna utbrott riktade främst emot mig. Trist men sant! Lyckligtvis svänger humöret fort och två sekunder (oftast) efter utbrottet är hon som ett solsken igen! Dock är inte jag det… Jag har svårt att plötsligt bli glad igen om jag fått några slag eller sparkar av liten H, om hon provocerat mig till leda, om hon skrikit och gapat på mig etc etc MEN jag jobbar på den sidan av mig själv :-)) Semestern i år har varit annorlunda!!! Jag har knappt vågat säga det högt men liten H har varit så nöjd med tillvaron och så nöjd med sin mamma – oftast i alla fall men ingen är ju nöjd jämt så… Så plötsligt igår visade sig monstret en aning, men bara en aning. Hedvigs pappa och jag pratade lite snabbt och ”nervöst” om att tja, det är nog tur det är dagisdags på måndag och vi övertygade varandra om att det lilla monstret egentligen nog  bara längtar efter dagis och att detta ju inte var så farligt etc etc… Så, i morse var lilla monstret här till fullo!!! ”Huk er i bänkarna…” liksom! Grejer flyger och far, hugg, slag och sparkar viner i luften – allt varvat med solskensleenden förvisso men vem hänger med i svängarna liksom?! Ingen här i båten i alla fall! Precis allt som kan vara fel har varit fel i Hedvigs ögon, och förresten har allt som inte varit fel ändå varit fel i Hedvigs små bruna ögon och vad gör man då…? Man försöker att inte provoceras (jag jobbar intensivt på just den grejen), man försöker lugna sig med att det bara är fem dagar kvar till dagisstart, man försöker se det oerhört positiva i att liten H med liten extra kromosom är viljestark och inte ett dugg passiv så som fördomar säger MEN man försöker framförallt se den ljuvliga lilla människan bakom monstret! Ibland lyckas jag, ibland inte…. Hur som helst har det under eftermiddagen plötsligt vänt! Humöret alltså! Hedvig har efter lek och stoj med storebror, efter fika med chokladboll, efter varm skön dusch och efter nya favoritfilmen Chicken Little åter blivit som en solstråle – och jag också!!! Tanken på att ställa in kvällens restaurangbesök har slagit mig ett flertal gånger under dagens prövningar men nu så!  Nu satsar vi på Petterssons Krog med lilla solstrålen ♥