Grattis lilla grodan ❤️
Hedvig – Herre Gud. Du fyller 20 år!

Men GRATTIS älskade Hedvig ♥️

Tänk.

Nu har du haft din sista tonårsdag. Och jag vet inte om du väntat och längtat mest efter just sista tonårsdagen. Eller efter första dagen som inte-längre-tonåring.

Ett helt år sedan jag skrev här senast. Av så många anledningar. Sammanfattar jag året som gått har det hänt så mycket att det förtjänar ett helt eget inlägg. En annan dag.

Men du. Hedvig. Det känns som i går du kom. Samtidigt en hel livstid sedan.

Som alltid melankolisk på din födelsedag. Orden räcker inte till. Så mycket som inte blev. Och så mycket som faktiskt blev. Så oändligt tacksam över det. Och över dig.

Jag kan inte tänka mig ett bättre liv än livet med dig. På något vis trodde jag att jag skulle behöva slåss mindre för dina rättigheter för varje år som går. Det var fel.

Istället behöver jag slåss mer. Och jag gör det. För dig skriker och bråkar jag så mycket det behövs. I stunden hjälper det föga. Men i förlängningen. Kanske.

Du är så sviken av vår kommun. Kanske byter vi. Andra har gjort det. Vi får se. Tills vi vet fortsätter jag att bråka. Strida. Och överklaga orimliga beslut. För att jag älskar dig. Alltid.

Idag firar du. Firar vi.

Att du fyller 20 bast. Att du är bäst.

Du vill – som de flesta andra tjugoåringar – gå på systemet idag. När du fyller 20 år. Köpa en ”flarra” bubbel eller något annat gott. Så klart du ska. För att du vill. För att du kan. Du är vuxen nu.

Hedvig. Min Hedvig.

Fortsätt vara den du är. Jag, din pappa, dina syskon, din svägerska, brorsdotter och många fler älskar dig villkorslöst.

Tagen är jag av att du fyller 20 år. Vackra, kloka, fina, bästa unga kvinna som jag titulerar ”mitt barn”.

Njut dagen. Njut livet.

Du är värd exakt allt.

Älskar dig …

Den här är till dig. Alltid. ♥️