Igår satte jag mig…
 
 
 
… jag mig i skolbänken igen….
 
Närmare bestämt på en stol bredvid lilla H i klass 2, i det gula klassrummet.
 
 
 
Det är så fantastiskt roligt att vara med en hel skoldag!
Jag har varit det förut och jag kommer att vara det igen.
Både Hedvig och jag har längtat efter den här dagen sedan vi bestämde att jag skulle följa med.
 
Vi började dagen med att välja frukt till fruktstunden; en banan till Hedvig och ett äpple till mig.
Jag hade köpt vindruvor och kunde slagit vad om att lilla H ville ha just vindruvor med sig – hon tokälskar gröna vindruvor precis som Ludde och jag själv. Men icke!
 
 
– Nä, viiinuuuuvol vill ja´ ha på fledagal mamma…
 
 
Och fredag var det ju inte igår, alltså blev det banan.
Banan och äpple packades ner i Hedvigs ”rygga” och sedan åkte vi.
 
Som grädden på moset är Hedvig samlingsvärd denna veckan.
Ett efterlängtat och malligt åtagande och det var naturligtvis extra roligt för oss båda att hon var samlingsvärd just när jag var där. Att vara samlingsvärd innebär att gå fram till tavlan, dra av ett blad i almanackan, tala om vilken dag och vilket datum det är samt att läsa och skriva namnet på dagens namnsdagsbarn. Det innebär också att kika vad det är för väder den aktuella dagen och skriva på tavlan om det är sol, moln, regn etc. Vidare skall samlingsvärden med ordbilder skriva på tavlan vilka klasskamrater samt ”fröknar” som är i skolan idag.
Det är stort och spännande att vara samlingsvärd och naturligtvis satt jag där igen; rörd och med en klump i halsen…
 
Under skoldagen har jag också bland annat haft motorik, jag har varit med och jobbat i bänken med både läs-, skriv- och räkneuppgifter. Jag har varit med på syslöjd, grön flagg och jag har lekt ”Tjuv och polis” och spelat fotboll på rasterna. Det är himla kul att gå i skolan och jag skänker en tacksamhetens tanke till att vi valde den skola vi gjorde till lilla H och jag är innerligt glad för de ”fröknar” som finns kring Hedvig på dagarna. Visst såg jag även ett par saker under gårdagen som jag känner att jag har synpunkter på men tänker att det får jag ta upp på kommande utvecklingssamtal.
 
Sist men inte minst har jag under min skoldag ”upplevt” skolmaten…
Det var, förutom en dignande och verkligen god salladsbuffé, som att förflyttas sisådär 30 (!!!) år tillbaka då jag fick gräva djupt – jag menar verkligen djupt – i kantinen för att få något annat än blaskig köttsoppebuljong på min tallrik…
 
 
Trötta efter skoldagen busade vi till det med att gå på café, lilla H och jag…
 
 
 
 
 
 
       
Veckans samlingsvärd
 
 
Gårdagens namnsdagsbarn; Emil & Emilia
 
 
Arbete vid datorn
 
 
 
Hoppa och räkna 1-20
 
 
     
Syslöjd; lilla H visar stolt upp lapptäcken hon sytt till docksängen
 
 
Kompis A har satt sig i Hedvigs knä, fnissande tokfior!
 
 
 
   
Efter en lång skoldag festade vi till på Festis och chokladboll på ett mysigt café
 
 
 
 
skola