Vi går...

(null)

... till frukosten...
På rad.

Så går vi.
Hedvig i täten.
Hon tittar till på en familj till höger om oss. En familj med två flickor. Med tanke på att Hedvig uttryckt ett tydligt ogillande mot låååånga blickar mot henne själv ber jag Hedvig att sluta titta så väldigt.

Hon blir ivrig, tittar på mig och ler som om hon hade hela solen inom sig.

- Ja men mamma!
Ser du inte? Flickan har ju Downs syndrom! 
Precis som ja’! Nu blir ja’ varm och lyckli’ i hela kroppen!

Och jag blev också alldeles varm och lycklig  i hela kroppen. Särskilt idag. Särskilt efter samtalet igår. Det kändes bra på något vis.

Vi pratade mycket om att när man tittar, om man tittar,  och blir varm i hjärtat så måste man visa det med ett leende, kanske med ett hej och framförallt med mycket värme. Då är det ju okej ändå. Hedvig håller med, hon känner när någon tittar för att någon blir glad. Tvärtom älskar hon inte. Så klart. Vem vill bli tittad på på "fel" sätt? 

Så visade det sig att mamman till denna lilla flickan L gått i min parallellklass upp till årskurs nio - vi har inte setts sedan dess. Så ses vi här. Bara så där. Och vi har tre barn var, varav varsin liten tjej med Downs syndrom - som  bara borde bli tittade på med kärlek och värme i denna hårda, tuffa värld.För Hedvig kändes det fint att ses...

❤️


... för mamman och pappan likaså... 

1 Karin:

skriven

Ha en riktig skön semestervistelse med mycket bad och gemenskap!
Kram Karin

Svar: Tack! Semestern var ljuvlig och välbehövlig ❤️
Jessica

2 Nina:

skriven

Min bror när han såg Ica-Jerry på tv, kolla min kompis!!!:)
Det är ju underbart när de hittar varandra, min bror har dock aldrig uttryckt att andra tittar, men jag har sett att han blir obekväm, jag har alltid kört ditt stuk, att dom tycker han är snygg. Så när någon tittar så ler han och säger till mig, dom tycker jag är snygg o stilig! :)
Jaaa, det gör dom säger jag och blänger på dom med onda ögat.
Ja, det är inte alltid en charmig värld vi lever i...
Hoppas ni får en fortsatt fin semester :)

Svar: ❤️❤️❤️
Jessica

Kommentera här: