När hon längtar så mycket...

(null)

... efter sina klasskompisar...
Och fröknar.

Så mycket att vi mailar fröken. Frågar om det finns tid för ett samtal på FaceTime.

En vecka utan älskade vänner, älskade fröknar och vardagliga rutiner - det är en lång tid. Särskilt när man bubblar över av saker man vill berätta. Och när man har stenkoll på schemat och vet vad alla hemma gör just nu. Även om man själv åker vattenrutschkanor och dricker äpplejuice så det står härliga till.  Så kan man ändå sakna.

När bästa, bästa fröken säger att visst kan vi facetimea. Torsdag klockan tio?  Det är då vi igen känner att lilla H ändå går i världens bästa skola med världens bästa och mest engagerade pedagoger. Jag har sagt det förut men säger det igen. Hedvigs skola är så bra. Mer än bra.

Klockan tio riggar vi upp oss i skuggan.
Efter lite trixande funkar samtalet och hela klassen är samlad. De undrar vad Hedvig gör och hon svarar att hon solar och badar. De säger Åh....  Hedvig frågar vad de gör, de svarar att de tränar på sånger till skolavslutningen. Hedvig säger Åh... 

Hedvig frågar vad de ska äta till lunch idag, de säger att det är tacobuffe’  idag, Hedvig säger Åh...   De frågar vad Hedvig äter, hon berättar att hon går på restaurang  varje dag, att hon mest äter hamburgare & pommes frites - de säger  Åh... 

Lycklig sitter hon här i skuggan på Cypern och pratar med dem hon saknar mest. Fint på något vis. Hon visar dem havet och fallskärmarna på himlen. 

Hon ler när hon hör bästis-Emils skratt, pratar om det hela dagen. Blir lycklig när K säger att de saknar henne och ännu mer lycklig över tanken på att de ses på måndag.Lilla H i stora vida världen...

❤️


... långt bort men så nära ändå...
1 Challizz:

skriven

Men alltså åååååh huuuuur söt liten tjej!! <3 <3 <3
Jag har själv ingen i min familj med en extra kormosom (vet inte om det är känsligt att jag nämner det egentliga namnet för det eller inte, säg gärna till om det då jag planerar att följa er)men jag har en vän vars syster har det samt en del andra bekanta och har även praktiserat på ett boende med några andra sådana människor. Och något som jag har lärt mig otroligt snabbt är hur fantastiska, underbara, kloka och kärleksfulla dessa människor är och därmed har jag utvecklat en särskild förkärlek och välvilja för dem alla! Varenda en är unik, men ett genomgående drag är att de är så kloka och kärleksfulla, tyvärr får de inte alltid all den respekt och förståelse de förtjänar. SÅ att läsa att hennes fröken tar sig extra tid för henne på Facetime...det gjorde mig bara så rörd att jag blev alldeles tårögd! Hela inlägget fick mig att ta till lipen lite, det är ju bara så...fint! Så otroligt fint allting!
TACK för att du bloggar om ämnet, det behövs verkligen Jag önskar er en fortsatt fin resa och jag ser verkligen fram emot att följa er! Krama om din fina lilla tjej från mig! <3

Svar: Hej!
Det är inte alls känsligt att nämna en funktionsvariation vid dess namn. Hedvig har Downs syndrom och det vet hon om. Precis som jag inte har det. Hon är brunögd, det är inte jag. Vi är alla olika och det är inget konstigt med det. Det konstiga, märkliga och ledsamma är att alla inte är okej med det, inte ser att alla människor berikar. Det skrämmer mig.
Välkommen hit och jag hoppas du besöker oss många gånger ❤️
Jessica

2 Nina:

skriven

Vilken fantastisk fröken och vilken lycka att hon trivs i skolan! Det är trots allt ganska mycket tid som tillbringas där och då är det så skönt när det är bra. Egen pool, jo man tackar!
Skönt med en liten semester innan semestern, jag gillar hur ni jobbar😃👍🏼
Hoppas hemresan går som den ska nu då.

Svar: Hedvigs skola och fritids är fantastiska! En semester innan semestern är... tja... smart liksom 😀
Jessica

Kommentera här: