Vi längtar...

 
 
...efter att portionera ut kärlek...
Till dem som behöver.
 
Vårt äventyr närmar sig och om tre veckor är vi på plats. Då är vi framme hos Ebba och alla "hennes" barn, hos hela hennes andra familj. Vi längtar efter dem alla, efter att få lära känna dem och efter att få dela den del av Ebbas liv som kommit att bli central för henne.
 
Idag fick jag mail ifrån barnhemmet.
Ett mail med bra-att-ha-info om allt möjligt som rör vår vistelse på barnhemmet och i skolan. Där stod, förutom praktisk information, vad dagarna kan innehålla och vad som förväntas av oss som volontärer.
Bland annat stod:
 
 
 "Förutom dina arbetsuppgifter handlar vistelsen mycket om att portionera ut kärlek i form av att kramas, sätta gränser samt finnas och se barnen. Dessa starka personligheter har gått igenom mycket redan i unga år och vårt jobb är att visa det goda och trygga som finns i världen."
 
 
 
Vi längtar som sagt...
 
 
 
Tänk att få slösa kärlek över så många hjärtan...
1 Matilda :

skriven

Hej Jessika!
Jag undrar bara om jag skulle kunna få ställa några frågor om volontär arbetet? För jag skulle vilja vara det inom några år. Men jag har lite att jobba på, lite pinsamt men jag har svårt för utedass/ holken och den typen av toa. Så jag undrar hur det är där Ebba är? Har dem lyckats få vatten?

Svar: Hej Matilda!Du får ställa hur många frågor du vill ;)
Dock har jag ju inte varit på plats och kan inte berätta så mycket mer än vad jag fått berättat för mig av min äldsta dotter.
Vad gäller toalett tror jag det skiljer sig åt beroende på vart du tänker dig att åka. Dock kan du inte vänta dig en "vanlig" vattentoalett någonstans, det har jag svårt att tro.
Jag tror att det vanligaste är ett "hål i golvet" med en toalettring och ett avloppsrör där du spolar genom att hälla i vatten som du hämtat i brunnen.
Jessica

2 Matilda:

skriven

Tack för svaret! Okej det var tråkigt för mig, för det tror inte jag att jag klarar av. Hur mycket jag än vill. Jag älskar att umgås med barn och har så mycket kramar att ge.Men du och fina Hedvig får ha en underbar resa! Och få många upplevelser och minnen.

Svar: Hej igen Matilda!Det finns ju andra barnhem att åka till om det är just volontär på ett barnhem du skulle vilja åka till. Du kan åka till något av östländerna. Min dotter har en kompis som varit volontär på ett barnhem och en skola i Rumänien om jag inte minns fel. Baltikum kan du också satsa på? Det finns många fler än barnen i Afrika som behöver hjälp <3

Jessica

Kommentera här: