Vi bastar...

 
... lilla H och jag...
Tjejbastu.
 
Efter en lång dag med skidåkning, skidlektion med den coola Fredrik, köttbullar, gulashsoppa, lekland gånger två, etc etc. Ja men, ni fattar... en heldag helt enkelt. Då landar vi i bastun. Pappan i herrbastun, vi i dambastun.
Tjejbastu som sagt.
 
Någon sitter där när vi kommer.
Det stressar lilla H. Hon har ju en Bamsetidning med sig. Hon vill läsa den. Som hon gör hemma då hon bastar med pappan. Hedvig läser ännu högt. Hon har inte börjat läsa tyst än. Jag säger att det inte är några problem, att vi frågar om det är okej att hon läser högt.
 
Kvinnan går ut när vi kommer in.
Hon har bastat färdigt och ska duscha berättar hon då Hedvig frågar vad hon håller på med. Vad bra, säger jag till Hedvig då kvinnan gått ut, då kan du ju läsa högt.
 
 
- Mäh! Mamma!
Nu har jag pratat med min hjärna och min hjärna ska läsa högt för mig - fast tyst för dig - och jag ska lyssna vad hjärnan säger så att ja’ kan förstå vad hjärnan läser...
Fattar du väl?
 
Det sista lägger hon till med viss irritation samtidigt som hon ber mig vara mycket tyst för att inte störa henne och hennes hjärna.
 
 
 
Detta blev dagen då hon läste tyst för första gången...
 
❤️
 
 
... kloka lilla H...
1 Lina H:

skriven

Jag håller med Hedvig! Jag vill inte heller ha någon som stör och snattrar när jag försöker lyssna på vad hjärnan säger 😊 grattis till nya framsteg och god fortsättning ❤️

Svar: Sant! Det vill inte jag heller 🙃
Jessica

2 Ann-Charlotte:

skriven

Hon resonerar så klokt!

Svar: Visst gör hon! Enkelt & klokt. Som det är ”bara”.
Jessica

Kommentera här: