Som en påse...

 
... Gott & blandat...
Så'n är hon, lilla H.
 
Hon har allt man vill ha.
Hela hon är full av kärlek, bus, humor, ilska, glädje, funderingar, envishet, trots med mera, med mera.
 
Vi har hela den fantastiska godispåsen hos oss, och som extra lyx får vi njuta av den varje dag och inte bara på lördagar. Ibland plockar man go'bit efter go'bit, ibland får man den lite mer sura godisbiten. Det fina är att man tar den, sväljer den med hull och hår, och man gör det utan att blinka. Man gör det för man vet att nästa bit kan vara den ljuvligaste och godaste man vet.
 
 
Lilla stora H...
 
❤️
 
 
... som lördag hela veckan...
 

Jag undrar vad hon...

 
... önskar till middag...
Födelsedsgsmiddag.
 
Hon svarar att hon funderar på om vi ska gå till Harrys och äta födelsedagsmiddag. Jag håller med. Är det på Harrys hon vill äta sin födelsedagsmiddag så är det till Harrys vi går. Hedvig, Ludde, pappan och jag.
Hedvig klär sig fin i ny skjorta.
 
 
- Ja' älskar skjortor ja'!
 
 
Så säger hon medan hon fixar sig och byter om. 
I skolan har hon blivit firad. Där har hon också bjudit på chokladbollar. I nya klassen, men också i den gamla klassen. Ja' tycker så mycke" om dom allihop, säger hon med eftertryck. Pirrigt har det varit hela dagen lång.
 
Ja, hela dagen igår också, och många dagar innan dess har det förresten varit pirrigt i hela lilla H. Igår gick det inte att somna. Inte alls. Strax efter klockan elva kröp jag ner och lade mig bredvid. Pussade, höll handen och hon somnade. Jag tassade in till min säng, somnade. 
 
Vid två vaknade vi.
Då var den blivande jubilaren uppe.
Hon stod i mörkret i Ebbas rum, letade efter paket. Klämde på flera paket. Undrade trumpet när vi egentligen tänkte komma och sjunga för henne. Klockan sex kommer vi, lovade jag. Tillsammans somnade vi om.
 
Jag gick upp klockan fem, Hedvig vaknade halv sex.
Och klockan sex dundrade vi in och sjöng för henne. Inte undra på att hon var trött ikväll. Så trött att hon inte riktigt orkade konversera fast vi var på Harrys. Så trött att hon hellre tittade på "Bästa vännen" på telefonen.
 
Så ringde moster, morbror & kusin.
Strax därefter ringde storebror.
Så malligt.
 
 
Så trött, så trött...
 
❤️
 
 
... men så lycklig...

Hurra för världens finaste...

 
 
... lilla Hedvig...
Tonåring idag.
 
Känslostormar som river runt i hela mig denna dag.
Som alla dina födelsedagar en alldeles speciell och känslosam dag. Tänk så lite vi visste. Tänk vilken resa du tar oss med på varje dag. Och tänk lilla älskade H, vad du lär oss om livet. Också det varje dag.
 
Vilka prövningar du utsatt oss för.
Så liten och så sjuk du var då du kom.
Så liten men så in i norden stark. 
Kämparglöd jag aldrig sett maken till.
Stum av beundran. Då som nu.
 
Tusen tack lilla älskade barn för att just du kom till just oss. Och för att du valde att stanna hos oss.
Nu har vi en liten tonåring i huset igen.
Lyckliga oss.
 
På din önskelista står en bebis, en nerf, turkosa kläder, andra turkosa grejer, ansiktskräm, smink och allt som har med Marcus & Martinus att göra. Inte alla önskningar blir tillgodosedda. Framförallt inte den som står högst upp på listan (en bebis). Men de flesta andra av dina önskningar prickar vi rätt på och som alltid är du så strålande lycklig för minsta lilla. Så där som bara du kan vara.
 
 
 
Grattis igen på din alldeles egna dag...
 
 
 
 
Kunde jag skulle jag ta ner hela världen till dig...