Sömnen har lyst...

 

 

... med sin frånvaro...
De senaste veckorna.

Sömnbristen är påtaglig. Hos mamman och pappan. Kedjetäcket tycks ha förlorat en del av sin magiska kraft efter att vi var utan det i Grekland. Kanske vi skulle tagit med det? Med risk för att få betala för övervikt. Nej, ett kedjetäcke är nog inget man bara plockar med sig ändå. Hur som helst.

Så nästan varje natt har hon kommit in till oss sedan dess. Ganska tidigt på natten. Det blir trångt. Det blir varmt. Nästan så att man tappar förståndet mitt i natten.

I natt kom hon inte!
Hon sov hela natten i sin säng. Och jag sov bättre än på många, många veckor. Vi vaknade, pappan gick upp och mötte då lilla H i dörren. Hon var på väg in till oss.

Förvånat tittade hon på oss, yrvaket, och utbrast:


- Va'?! Är ni redan vakna?! Vi skulle ju sova ihop...


❤️

1 Carina:

skriven

Våran Agnes 17år , sov mellan oss. Har startat en slags utredning m haben där det bla ingår ett kedjetäcke. Har dock inte fått det ännu. Men som ett första steg så tog vi in hennes säng i sovrummet för att vi alla skulle få sova bättre. Tur vi har ett stort, nu är ju frågan hur vi ska kunna få hon att sova i sitt rum i sin säng😩

Svar: Vi har haft den svängen också, med en egen säng i vårt sovrum, bredvid mig. Men då ville hon ändå ligga bredvid mig på min madrass så efter några år gav vi upp det. Hedvig somnar alltid i sin egen säng, utan problem. Hon älskar verkligen sin säng men så fort hon vaknar till är det som att hon är radiostyrd till vårt sovrum...
Jessica

2 Anonym:

skriven

Min erfarenhet av kedjor-eller bolltäcken är att de blir för varma, när nätterna är varma...o i natt var det inte så varmt.

Svar: Nja, bolltäcken vet jag inget om men jag tycker inte att just Hedvigs kedjetäcke är särskilt varmt men det kan säkert skilja mellan olika kedjetäcken. I början övervägde vi att lägga hennes vanliga duntäcke ovanpå kedjetäcket :)) (men det gjorde vi aldrig).
Jessica

Kommentera här: