Kreativ lördag...... hade vi igår...

... trots att jag tycker att vi mest bara latade oss!

En skön dag med andra ord!

Att måla med vattenfärger är bland det bästa lilla H vet och hon målar oftast länge och mycket.
Med mycket menar jag många! Många målningar blir det...

Absolut och helst vill Hedvig att jag också målar och ja, måla med vattenfärger är en helt ok sysselsättning en lite lat lördag tycker jag. Kruxet är att jag inte får bestämma själv vad jag skall måla!
Jag får mycket bestämda instruktioner om vad jag skall måla men jag får i alla fall bestämma färg själv...
Det är väl ett släktdrag tänker jag - att man vill bestämma själv menar jag, och då krockar det så klart emellanåt!

Igår fick jag uppdraget, nej jag menar uppmaningen, att måla "Kalsson som flygel ovanföl alla husen o alla husen hal så många fina fäljel... plopellel också mamma o en startknapp..."

Men ok...

...jag tänkte att jag får gå in för denna uppmaning till 100% och det gjorde jag - fast jag verkligen inte kan måla!

Under tiden jag producerade en teckning hade lilla H säkert producerat 10 teckningar!!!

Där fanns:

"Hedvig"

"Pappa"

"Ludde"

"Ludde som duschar"

"En gubbe"

"Ett moln som regnar"

mm

mm

Även om jag bara producerat en (!) teckning tycktes lilla H mycket nöjd med den och frågade om den kanske var till just henne - och det var den ju, vilken tur1

Jag försökte senare revanschera min sparsamma kreativitet (i kvantitet sett) genom att baka semlor till eftermiddagsfikat.

Åh, vad hon tyckte det var mysigt, lilla H!

Åh, vad hon tyckte att jag var duktig. lilla H!

Åh, vad glatt hon ropade pappa och Ludde till köket för fika, lilla H!


Om hon smakade och njöt...?

Inte ett dugg!
En semla är något nytt i Hedvigs värld och inget man smakar sådär rakt av...
Kanske, kanske att hon smakar nästa år om vi pratar semlor ett tag framöver nu...

Lilla coola lilla H...
Lilla H har Spiderman som en av sina favoriter, liksom Blixten Mc Queen, Rorri, Buzz Lightyear & Woody!

Ingen liten rosa Hello Kitty här inte och jag tycker det är störtskönt! OM jag nu har lilla H med mig in i en klädbutik - det händer inte ofta eftersom hon inte är särskilt shoppingvänlig - då styr hon stegen rakt in på pojkavdelningen!

Love it!

Jag var själv "pojk-flicka" när jag var liten och fattar faktiskt ännu varför det helt enkelt är coolt med så kallade grabb-grejer! Nu är lilla H något av en allätare för hon älskar även prinsessor (om än att hon älskar prinsar mer), hon har bestämt sig för att vara ballerina på vårens cirkusshow på dagis och hon tycker att rosa och glitter är oerhört vackert...

Men ändå... får hon bestämma själv så väger det där coola lite "grabbiga" över...

Hon sade till mig häromdagen att hon så gärna vill ha en tröja med Toy Story figurerna på så igår slank jag in på en av klädkedjorna - utan lilla H! Hittade en tröja som trots tryck (jag ogillar tryck) var helt ok, med Toy Story figurer på. Slut, naturligtvis, i Hedvigs storlek... Såg hur expediten tittade lite extra på mig då hon frågade vilken storlek pojken har och jag svarade att "Min dotter har storlek 110...".

Nåväl, slut var den och jag fortsatte längre in på pojkavdelningen och så ser jag den; Spiderman-tröjan!!! I rätt storlek! Plötsligt hade jag betalat den och kände mig nästan lite pirrig inför Hedvigs mottagande...

Om hon blev glad?!
Glad är bara förnamnet! Hon strålade när hon fick se den!!! Utbrast:

- WOW!!!!

I morse då hon ville ta på den tillsammans med tidigare införskaffade Spiderman-jeans, strumpor och trosor (läs kalsonger) så fick hon mig att lova att tvätta dem tills på tisdag då hon vill ha dem på dagis och visa A för han gillar minsann också Spiderman...     


♥                                       


                                                                   Spotify och Spidermankläder från topp till tå - kan det bli bättre?

Läxa ÄR kul...
... i alla fall om heter Hedvig, är 6 1/2 år och läääääängtar efter att få börja skolan!


Läxa kan göras på många olika sätt tycker lilla H!
Helst skall den göras tillsammans med storasyskon, helst skall man sitta tätt, tätt bredvid sin storasyster eller storebror, har de sin Macbook i knät har liten H sin "bilar-dator" i knät (en liten röd "laptop" laddad med spel från filmen Cars)...

Blyertspenna och suddgummi är en absolut nödvändighet vid läxläsning, även om blyerts annars anses som tråk...

De nyligen beställda Guldstjärneböckerna kom med posten för några dagar sedan och som alltid sade Hedvig konsekvent NEJ till dessa! Jag vet ju sedan gammalt att allt nytt bemöts med ett kraftigt NEJ men har de sista åren funnit att det oftast funkar att göra en deal med damen ifråga. När Guldstjärneböckerna kom med posten höll mig från att slita upp paketet tills Hedvig kom hem från dagis. Paket är alltid spännande, hon öppnade ivrigt och utbrast:

- Åh, titta mamma! Fina böckel...

Jag föreslog att vi skulle titta i dem och visst, Hedvig höll med.
Hon ångrade sig dock snabbt då hon såg att boken innehöll "uppgifter" att lösa. Hon slog igen boken med en smäll och sade:


- Nej, vill inte mamma... Ja tittal en annan da´ ja...


Får en känsla av att hon för länge, länge sedan genomskådat vad som är "lek" och vad som är "träning". Det är därför jag lägger mig vinn om att rabbla och tjattra oavbrutet om bokstäver, ljud, rim, kategorier och allt vad det är, så att träningen "göms" i alla lekar och i alla vardagsbestyr!

 Hon är smart lilla H!
Då hon anar att det krävs något av henne i gengäld, att hon skall prestera något, då backar hon och hävdar:


- Nej, vill inte...


Ett nej är ett nej är ett nej och det går inte att ändra på!

Hur som helst valde jag ut en av Guldstjärneböckerna som jag fick för mig  var lämplig att börja med. Den har så legat framme på köksbordet ett antal dagar, jag har bläddrat i den, undrat högt hur man gör på den här uppgiften, skrattat lite för mig själv och sagt att ja, men det här var ju en rolig bok etc. Allt för att väcka Hedvigs nyfikenhet, för den kommer i sinom tid - det vet jag! Hon har närmat sig boken, undrat vad jag skrattar åt och till slut bläddrade hon i den när hon trodde att jag inte såg.

Så i måndags kom jag på det!
Det är ju en läxbok och inget annat! Så klart!
En läxbok att ta fram en ledig dag då man är pigg och glad, så är det naturligtvis!

Jag tog fram den i måndags och frågade helt enkelt lilla H om vi inte skulle ta och göra lite läxa...?


- Ja!!! Det göl vi mamma! Ja´ hämtal penna och så....


Då blyertspenna och suddgummi var hämtat satte vi oss vid köksbordet, slog upp första sidan och jag försökte snabbt läsa instruktionerna för uppgiften. Tålamod är inget Hedvig är särskilt utrustad med, vilket i sig kan ses som en utmaning...

Uppgiften gick ut på att titta på bokstaven i kanten och sedan ringa in två av tre bilder föreställande något som börjar på just den angivna bokstaven. Hängde du med?

Det svåraste av allt var att hejda Hedvig och få henne att lyssna och förstå mina instruktioner - men det gick!
Det gick lysande till och med, även om jag önskar att hon inte haft så bråttom!
Då man gjort färdigt en sida i Guldstjärneboken får man en guldstjärna! Guldstjärnan blev dealen den här gången, en guldstjärna är alltid eftersträvansvärd.

Återigen stum av beundran inför lilla H:s kunskaper om bokstäver och ljud konstaterar jag att det gick lysande! Det var inte superlätt men det skall väl heller inte en läxa vara?

Känner att ribban lades på en lagom svår nivå och funderar över om just "läxa" är Hedvigs grej...?